Ihoa hellivä minttu-kookosjäätelö

Aikuisena olossa on se hyvä puoli, että ruokailun voi halutessaan aloittaa jälkkärillä. Ja nyt me teemme juuri niin, sillä marraskuussa saa ja kannattaa herkutella ja elää vielä hetki menneen kesän muistoissa, valossa ja lämmössä. Talvi ei ole ihan vielä täällä. Mielestämme kesäisen hetken tavoittelu syksyn keskellä onnistuu parhaiten jätskillä, kuinkas muuten. Jätskin kesäiseksi kaveriksi valitsimme raikkaan, viilentävän mintun, elONAturan yrttikuukauden kunniaksi.

Tuttuun tapaan jälkkäri on kiistämättä herkullinen, ja myös hyvää tekevä. Tällä kertaa jälkkäristä nauttii erityisesti iho, kilpaa makunystyröiden kanssa.

Minttu-kookosjäätelö
(ohje 4:lle hengelle)

1 tölkki         (luomu)kookoskermaa
1prk             (luomu)rahkaa
1 prk            (luomu)vispikermaa
2 rkl              kookoshiutaleita
1 rkl              agavesiirappia
1                  (luomu)lime
3 tippaa       mintun eteeristä öljyä

Vispaa luomukerma vaahdoksi, lisää siihen kookoskerma ja rahka ja sekoita, kunnes saat tasaisen, rahkamaisen seoksen. (Maidottomaan versioon voit käyttää 2 purkkia kaurapohjaista, vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, jotka vaahdotuksen jälkeen sekoitetaan kookoskerman kanssa.) Lisää seokseen kevyesti sekoittaen kookoshiutaleet, agavesiirappi, limen mehu sekä mintun eteerinen öljy. Siirrä seos pakastuksen kestävään rasiaan, raasta pinnalle hiukan limen kuorta ja anna jäätyä yön yli. Ota pakastimesta hiukan ennen tarjoilua, koristele kookoshiutaleilla tai -lastuilla ja tuoreilla mintun lehdillä.